Vanwege een korte onderbreking wordt uw bestelling verzonden op 26 juli. Voor gepersonaliseerde producten en producten met levertijd verandert er niets.

Rouwverwerkingsboeken kunnen een waardevolle bron van troost, begrip en begeleiding zijn voor mensen die te maken hebben met rouw en verlies, evenals voor degenen die hen willen ondersteunen tijdens hun rouwproces. Schrijvers als Keirse, Leget, Stap, van den Berg, Stolp, Fijen, Berkvens, Bijma, Polspoel, Westerink en Wolzak vindt u in deze categorie.
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-15 van 62

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Stiltemomentjes
  Rating:
  0%
  € 14,50
 2. Allerzielen alom boek
  Rating:
  0%
  € 15,00
 3. De laatste eer
  Rating:
  0%
  € 12,90
 4. Eindeloos bewustzijn
  Rating:
  0%
  € 15,00
 5. Hoe zou jij het willen.
  Rating:
  0%
  € 19,90
 6. Hemels Verdriet.
  Rating:
  0%
  € 14,90
 7. Weg was ze
  Rating:
  0%
  € 16,90
 8. De echo van mijn kind
  Rating:
  0%
  € 11,99
 9. De dag heeft genoeg.
  Rating:
  0%
  € 29,90
 10. Geen tijd voor verdriet
  Rating:
  0%
  € 14,20
 11. Als de ouderdom pijn doet
  Rating:
  0%
  € 16,90
 12. Het jaar dat mijn vader stierf.
  Rating:
  0%
  € 16,90
 13. Het laatste raam.
  Rating:
  0%
  € 16,90
 14. Verder zonder jou.
  Rating:
  0%
  € 19,90
  Niet op voorraad
 15. Het was toch een mooi leven.
  Rating:
  0%
  € 14,95
Filters
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-15 van 62

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Boeken over rouwverwerking zijn belangrijk om verschillende redenen:
Informatie en Kennis: Rouw is een complexe en individuele ervaring. Boeken over rouwverwerking bieden informatie over wat rouw is, hoe het zich manifesteert en welke fysieke, emotionele en psychologische aspecten erbij betrokken zijn. Ze helpen mensen beter te begrijpen wat ze doormaken.
Validatie van Gevoelens: Rouw kan vaak verwarrend en overweldigend zijn. Het lezen van boeken over rouwverwerking kan mensen het gevoel geven dat hun gevoelens normaal zijn. Het kan hen geruststellen dat ze niet alleen staan in hun rouwproces.
Troost en Hoop: Deze boeken bieden vaak verhalen van andere mensen die soortgelijke verliezen hebben meegemaakt en hoe ze met hun rouw zijn omgegaan. Dit kan troost bieden en hoop geven dat er een weg is naar herstel, zelfs als rouw pijnlijk is.
Praktische Begeleiding: Veel boeken over rouwverwerking bevatten praktische tips en suggesties voor het omgaan met verlies. Dit kan variëren van hoe om te gaan met rouw op de werkplek tot hoe om te gaan met kinderen die rouwen.
Verdieping van Begrip: Rouw kan diepe filosofische en existentiële vragen oproepen over de aard van het leven, de dood en menselijke relaties. Boeken over rouw kunnen helpen bij het verkennen van deze diepere vragen en het verdiepen van het begrip van het menselijk bestaan.
Ondersteuning voor Nabestaanden en Zorgverleners: Rouwboeken kunnen ook nuttig zijn voor mensen die anderen ondersteunen in hun rouwproces, zoals familieleden, vrienden en zorgverleners. Ze bieden inzicht in hoe ze effectief kunnen helpen en ondersteunen.
Voorkomen van Gezondheidsproblemen: Rouw kan fysieke en mentale gezondheidsproblemen veroorzaken als het niet wordt verwerkt. Boeken over rouwverwerking kunnen mensen helpen begrijpen waarom het belangrijk is om met hun rouw om te gaan en hoe ze dat kunnen doen om hun gezondheid te behouden.
Stigma Verminderen: In sommige culturen of gemeenschappen is rouw een onderwerp dat wordt gemeden of gestigmatiseerd. Boeken over rouwverwerking kunnen helpen dit stigma te verminderen door open en eerlijke gesprekken te bevorderen.