Hoe zou jij het willen.

Hoe zou jij het willen.

Vanwege een korte onderbreking wordt uw bestelling verzonden op 26 juli. Voor gepersonaliseerde producten en producten met levertijd verandert er niets.

Eindeloos bewustzijn

Eindeloos bewustzijn

Hemels Verdriet.

Hemels Verdriet.

Hoe zou jij het willen.

€ 19,90
1 stuks op voorraad
SKU
TH-022

Door Hermien Embsen en Ton Overtoom

Persoonlijk afscheid nemen van je dierbare

De rituelen rond de dood veranderen de laatste decennia sterk. We zien vooral vernieuwing in wat we kunnen waarnemen bij rituelen: de ‘buitenkant van de beleving’. Maar hoe zit het met de binnenkant? Hoe willen we afscheid nemen van onze dierbaren? Hoe geven we inhoud aan het afscheidsritueel?

Hoe zou jij het willen? is een boek over rituelen. Het vertelt het verhaal van een familie waarin de vader plotseling overlijdt. Hoe willen de verschillende personages rondom vader – familieleden, vrienden, buren – afscheid nemen? Zij blijken allemaal verschillende meningen en visies te hebben. Het is de taak van de begeleider van het afscheidsritueel om alle nabestaanden op één lijn te krijgen.
Parallel met dit verhaal loopt de theoretische beschouwing over het proces van afscheid. Centraal staat daarbij het persoonlijke symbool van de overledene dat door de nabestaanden wordt gekozen. Dat symbool helpt alle betrokkenen om de herinnering om te zetten in een blijvende betekenis.

Ervaringen van verschillende ritueelbegeleiders maken dit boek tot een praktische gids over symbolen en rituelen rond de dood.

190 pagna\'s/softcover

Meer informatie
SKU TH-022
Breedte 13.5
Hoogte 21
Schrijf uw eigen review